Gezond Afvallen

gezond afvallen

Veel mensen willen graag wat gewicht verliezen. Voor de één is dat omdat ze hun eigen figuur niet mooi vinden en voor anderen gewoon om wat gezonder te leven. Daarom zijn er ook vele bedrijven die erop zijn gericht op je bij het afvallen te helpen. Een voorbeeld hiervan is Gezond en Gewicht. Maar wat zijn nou eigenlijk de redenen om te willen afvallen? Hoe kun je dat het beste doen? Wat maakt het afvallen vaak zo moeilijk? En wat zijn nou de dingen waar je aan moet denken als je van plan bent een gezonder gewicht te bereiken en dat ook te behouden? Misschien kun je wel wat tips uit het onderstaande blog halen.

Een gewichtsconsulent is een persoon die mensen begeleidt met een gezond voedingspatroon. Ze helpen mensen met overgewicht verantwoord afvallen, door een bepaald eetpatroon te adviseren en door de cliënt te motiveren om meer te bewegen of te gaan sporten.

Waarom Willen Mensen Afvallen?

In de huidige maatschappij is het best lastig om op gewicht te blijven. We hoeven steeds minder in beweging te komen omdat er gewoon steeds meer automatisch wordt gedaan. Daarbij zitten we veel meer stil omdat de computer een grote hulp bij vele dingen is. En als laatste bevat onze voeding, vaak makkelijke kant-en-klare maaltijden, veel suikers, zout en koolhydraten die we niet verbranden. Veel mensen torsen dus dagelijks wel wat teveel gewicht met zich mee, al is dit bij de één wat meer dan de ander. Dit kan weer van invloed zijn op je energieniveau, conditie en algemene gezondheid. En soms ben je prima op gewicht maar merk je toch dat je niet helemaal gezond leeft omdat je last hebt van vermoeidheid, een lagere weerstand of andere kleine dingen. Je wilt je conditie wat verbeteren en wilt daarom gezonder leven.

Wat Maakt Afvallen Moeilijk

Een paar van de dingen die afvallen moeilijk maken zijn hierboven al gezegd. Vroeger gebruikte je automatisch al meer calorieën omdat je door de dag heen meer en zwaarder werk moest doen. Werk dat nu door middel van computers en andere technologieën lichter en gemakkelijker (of zelfs automatisch) gaat. Verder is het soms lastig om een bepaald dieet vol te houden omdat het veel zelfdiscipline en doorzettingsvermogen vraagt. Een stuk taart is immers vaak lekkerder en aantrekkelijker dan een appel of banaan. En verder maken supermarkten en winkelketens het je erg moeilijk door goedkopere voordeelverpakkingen met kant-en-klare maaltijden (met grote porties) te verkopen terwijl de gezonde dingen vaak een stuk duurder zijn. Dit is helemaal het geval als je gezin wel gewoon normaal door blijft eten net als altijd. En als laatste hebben we het vaak zo druk dat er weinig tijd overblijft om echt te gaan sporten.

samen gezond

Een gewichtsconsulent begint met een intakegesprek om zo meer te weten te komen over de persoonlijke situatie van een cliënt.

Hoe Pak Je Afvallen Aan?

Het beste is om niet te beginnen met een specifiek dieet. Dit houdt je lang vol omdat je jezelf er heel veel voor moet ontzeggen en die maaltijdvervangers of maaltijdshakes vaak niet echt lekker zijn. Natuurlijk kun je die wel toevoegen aan je variëteit maaltijden. Ze zijn namelijk wel makkelijk mee te nemen. Maar een heel dieet gebaseerd op alleen dieetproducten is vaak geen goed plan. Beter kun je een verandering in je eetpatroon teweeg brengen. Zorg voor drie goede maaltijden die alle vitamines, mineralen en voedingsstoffen bevatten die je nodig hebt. Groente en fruit moeten hier natuurlijk een groot deel van uitmaken. Zo heb je minder behoefte aan ongezonde tussendoortjes. En mocht je toch voor een tussendoortje willen gaan (soms worden zes iets kleinere maaltijden aangeraden in plaats van drie grote), kies dan voor gezonde alternatieven.

Beginnen met afvallen in drie stappen

Hoeveel wil je afvallen

Voordat je begint met afvallen moet je bepalen hoeveel je wilt afvallen. Als jij je doel hebt gesteld weet je waar je precies naar toe gaat werken

Hoe is je motivatie

Heb je al vaker geprobeerd af te vallen? Bedenk waarom je wisselend succes hebt gehad en niet tijdelijk. Dit bespreek je met je gewichtsconsulent.

Beginnen met afvallen

Met je gewichtsconsulent bepaal je het plan van aanpak dat bij jou past en dat vorm krijgt met voeding-en trainingsschema's.

Afvallen en blijvend op gewicht blijven kan een lange weg zijn. Maar...
Als je niet begint, lukt het nooit!

Succesvol afvallen is mogelijk als jij je levensstijl verandert op een manier die bij je past. Je kunt tijdelijk een dieet volgen en afvallen, maar als het een dieet is wat je tijdelijk volgt zul je daarna langzaam terug gaan naar oude gewoonten die niet hebben geleid tot een lichaam waar jij echt tevreden mee bent.
Zorg daarom dat je nieuwe gerechten probeert, gezonde snacks en tussendoortjes ontdekt zodat je zelf een gezond en lekker eetpatroon leert opbouwen.

Een gewichtsconsulent begint met een intakegesprek om zo meer te weten te komen over de persoonlijke situatie van een cliënt.

Inspiratie om te beginnen met gezond afvallen! Maak het jezelf makkelijk, ontdek lekkere gezonde gerechten.

italiaanse salade Gezonde Salade
gevulde avocado Gevulde Avocado
kokos ontbijt Ontbijt Kokos
asperges gezond Asperges met Parmaham

Inspiratie om te beginnen met gezond afvallen! Zorg dat je een Sport ontdekt en beoefent die jij leuk vindt!

spinning Spinning
personal trainer Personal Trainer
planken Planken
zen Goed in je vel - Zen

Nogmaals! Maak het jezelf makkelijk, ontdek lekkere gezonde gerechten zodat afvallen ook leuk is.

zoete aardappel Zoete aardappel
vegetarische pizza Vegetarische Pizza
zalm tartar Zalm tartar
gezonde hapjes Gezonde Hapjes

Tegenwoordig zijn er hartstikke veel lekkere én gezonde recepten te vinden!

Veel mensen denken helaas dat gezond eten en lekker eten niet samen gaan. Gelukkig is het tegendeel waar, tegenwoordig zijn er op het internet ontelbaar lekkere en gezonde recepten te vinden. Deze recepten zijn makkelijk vindbaar en per categorie gesorteerd, zodat jij het makkelijk kunt vinden. Ook zijn er steeds meer gezond bakken recepten te vinden online en de saaiste salades worden omgetoverd tot een heerlijke voedzame gezonde salade. Zoals je op de plaatjes hier boven ziet hoeft gezond eten helemaal niet saai en smakeloos te zijn. Gezond eten is zo lekker als je zelf wilt, probeer nieuwe gerechten, gebruik lekkere verse en gedroogde kruiden en vergeet niet te variëren!